Leeskring

leeskring.jpg

Het gewicht van de woorden van Pascal Mercier is het eerste boek dat we lezen. Zelf zegt de schrijver dat hij een hoopvol boek geschreven heeft. ´Een mens is nooit te oud om een nieuw leven te beginnen.´
Op zijn 61ste krijgt Simon Leyland – de hoofdpersoon – te horen dat hij nog maar kort te leven heeft. Hij verkoopt zijn uitgeverij en gaat terug naar Londen. Dan blijken in het ziekenhuis foto’s verwisseld te zijn. De hersentumor hoort bij een andere patiënt, Leyland lijdt slechts aan zware migraine. Opeens heeft hij een leven na de dood. Na altijd andermans woorden vertaald hebben, besluit hij eindelijk zijn eigen woorden te zoeken. Hij begint aan een roman.

Als tweede boek lezen we 10 minuten 38 seconden in deze vreemde wereld van Elif Shafak.
De hoofdpersoon Tequila Leila, zoals haar vrienden en klanten haar noemen, wordt vermoord op een vuilnisbelt in Istanbul. In de laatste minuten van haar leven vraagt ze zich af hoe het zover heeft kunnen komen. Elke minuut brengt een nieuwe herinnering: aan de smaak van het pittige geitenstoofvlees uit haar kindertijd, aan de geur van de koffie met kardemom die ze deelde met haar geliefde, aan de stank op straat bij het bordeel waar ze werkte. Maar vooral herinnert ze zich haar vrienden, de bonte verzameling mensen die haar nooit zullen laten vallen en die nu wanhopig naar haar op zoek zijn.

Het derde en vierde boek worden gaandeweg het seizoen vastgesteld.

Aanmelden: klik hier

Datum:                       dinsdagen 13 oktober, 1 december, 9 februari, 13 april
Tijd:                            19:30 – 21:00 uur

Kosten:                       geen
Plaats:                        Museum Nairac, Brouwerstraat 1, tel 415666

Inleider:                     Helma van de Mheen
Contactpersoon:      Ali de Boer; tel 0342-492861